MIT Kütüphanelerinden Hayden

Hayden Kütüphanesi
Hayden Kütüphanesi

Yakın zamanda yenilenen Hayden Kütüphanesi ve Bina kompleksi 14 avludan oluşuyor.

23 Ağustos’ta MIT topluluğuna açıldı. Mekanlar, ortak çalışma, periodikleri takip ve araştırma, bir öğretim ve etkinlik alanı, yeni bir kafe ve dinlenmek için alanlar içeren yeşillik ve doğal ışık içeren bir yapıya dönüştü.

MIT Kütüphaneleri Direktörü Chris Bourg, “Kütüphanelerin MIT gibi bir kurumda, özellikle fiziksel alanların benzersiz bir rolü var” diyor.

“Yeni Hayden Kütüphanesi ve avlusunun, periodiklerin uygulamalı çalışması için bir yer. Ortaklaşa grup çalışması,  topluluk oluşturma için alanlar ve çalışma veya dinlenme için erişilebilir, karşılama noktaları da dahil olmak üzere MIT topluluğu için bazı temel ihtiyaçları karşılaması kritik bir öneme sahip” diye ekliyor.

İçinde bulunduğumuz an için bir kütüphane

Kompleksin yenileme inşaatı Ocak 2020’de başladı. Kennedy & Violich Architecture (KVA) tarafından tasarlandı. Tasarımında odaklanmayı ve  sessiz çalışmayı rahatlatan unsurlar düşünüldü.

İşbirlikçi çalışmaya ve gündelik konuşmaya kadar çeşitli öğretme ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan esnek alanlar yaratıldı.  MIT’deki kütüphaneler önemli topluluk çalışmalarını da destekliyor.

KVA’nın Hayden için tasarladığı “Research Crossroads” adlı tasarım konsepti, günümüzün akademik kütüphanesindeki araştırmayı tanımlayan disiplinler, topluluk üyeleri ve dijital ve somut koleksiyonlar arasındaki bağlantıları ve birçok kesişimi yansıtıyor.  – .

“Bilgiye eşit dijital erişim ihtiyacı, hibrit öğretme ve öğrenme modlarına uyum sağlama ve bir kampüste açık alan da dahil olmak üzere fiziksel alanın temel rolüdür”diyor Bourg.

“Bu yenileme ile Hayden ve avlunun tasarımı ve özellikleri, bu yeni aciliyeti neredeyse olağanüstü bir önseziyle karşılıyor.”

Birinci kat: İşbirliği ve topluluk

Kütüphanenin birinci katındaki avluya bakan pencereleri açığa çıkaran yenileme, doğal ışıkla dolu geniş, çift yükseklikte bir alan yaratıldı. Merkezde, yarı saydam cam ve dişbudak kaplı iki çift yükseklikte merkezi pavyon, hem avluya hem de Charles Nehri’ne manzara sunarken, sekiz yeni rezerve edilebilir grup çalışma odası ve sergiler için bir çatı alanı sağlandı.

Beyaz tahtalar, hareketli perdeler ve küratörlüğünde kütüphane ekranları ile noktalanmış çeşitli oturma alanları, ortak çalışma alanında Boston Şehrinin silüetine bakmaktadır.

Birinci kat aynı zamanda iki yeni topluluk alanına da ev sahipliği yapıyor. Nexus, kütüphane atölyelerinden MIT Reads yazar etkinliklerine kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmak için farklı şekillerde yapılandırılabilen esnek bir öğretim ve toplama alanıdır. Pazartesiden cumaya 10:00-18:00 saatleri arasında açık olan Courtyard Cafe, avluya bakan bir oturma alanında tadını çıkarabileceğiniz kahve, içecekler, sandviçler ve atıştırmalıklar sunmaktadır. 10.000 metrekareden fazla alana sahip birinci katın tamamı, mevcut öğrenciler, öğretim üyeleri ve personel için günde 24 saat erişilebilir durumdadır.

İkinci kat: Sessiz alan ve uzman yardımı

İkinci katta, Hayden’in nehre bakan özel pencere bölmeleri ile Sessiz Okuma Odası bulunmaktadır. Okuma odasının bitişiğinde, meditasyon, rahatlama ve çalışma molası için teknolojik olarak minimum bir bölge olarak tasarlanan Oasis adı verilen bir alan var.

İkinci katın Danışma Paketinde topluluk, çeşitli konularda, bilimsel iletişimde, telif hakkı ve daha pek çok konuda kütüphane uzmanlarıyla buluşabilir. MIT topluluğu için, ikinci kattaki binanın doğu ucuna, kütüphane koleksiyonlarını kullanmak için bir Araştırma Köşesi de dahil olmak üzere ek esnek çalışma alanı eklendi.

Canlandırılmış bir avlu

Stephen Stimson Associates Peyzaj Mimarları ile işbirliği içinde çalışan KVA, Bina 14’ün merkezinde, asfalt yürüyüş yolları ve oturma alanları ile çevrelenen yeni bir yeşil topografyada dokuz yeni Katsura ağacı ve dikimi ile bir ormanlık bahçe tasarlandı.

Yenilenmiş avlunun iki erişilebilir girişi ve avlunun doğu ucu boyunca uzanan üç mevsimlik yeni bir sundurma oluşturuldu. Sundurmanın akordeon kapıları, sıcak havalarda avluya açılabilir ve delikli bir güneş perdesi, benekli bir güneş ışığı etkisi yaratarak ağaç gölgeliğinin atmosferini yeni alana yayar.

KVA müdürü ve MIT Mimarlık Okulu’nda mimarlık profesörü olan Sheila Kennedy, “MIT topluluğunun bir araya gelebileceği, işbirliği yapabileceği ve araştırma yapabileceği farklı yolları tasavvur ederken, avluda doğa ile yakın bir bağlantı tasarlamak şarttı” diyor.

“Yeni sundurma alanı, enerji yüklerini en aza indiriyor ve kampüste esnek kullanımları en üst düzeye çıkarıyor. Bitkiler ve ağaçlar arasında insanların birbirleriyle sohbet etmekten keyif alabilecekleri özel bir yer.”

Kapsayıcılık ve sağlıklı yaşam için tasarlandı

LEED Gold sertifikasını hedeflemenin yanı sıra Hayden Kitaplığı projesi, bina sakinlerinin sağlığını ve üretkenliğini iyileştirmeye yardımcı olmak için daha sağlıklı iş yeri ortamlarını destekleyen bir Fitwel sertifikası hedefine ulaşıyor. Kütüphane, toplum için daha sağlıklı bir alan yaratmak için tüm iç kaplama malzemeleri ve kumaşlar için “Kırmızı Listeden Arındırılmamış” malzemeleri hedefleyen ilk MIT inşaat projesidir.

Bina 14’teki tüm cinsiyetlere uygun tuvaletler, MIT topluluğunun tüm üyeleri için eşit erişim sağlar ve ikinci katta ayrıca bir emzirme odası bulunur. List Görsel Sanatlar Merkezi’nden ikinci kattaki yeni bir sanat enstalasyonu, hem MIT topluluğunun ilgisini çekmeyi hem de çeşitliliğini yansıtmayı amaçlıyor.

Krystyn Van Vliet, “Geçen bir buçuk yıl, MIT’deki fiziksel alanlarda birbiriyle bağlantı kurmanın ne kadar önemli olduğunu ve bunu sağlık ve esenliği teşvik eden şekillerde yapma ihtiyacının altını çizdi” diyor. , başkan yardımcısı ve araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı. “Başından beri, bu projeler MIT topluluğunun ihtiyaçlarına, yeşil alanın değerine ve kampüs alanının erişilebilir, kapsayıcı ve sağlık bilincine sahip yönlerine öncelik verdi.”

Kaynak: https://news.mit.edu/2021/renovated-hayden-library-and-courtyard-open-0907

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*